winnaar kampen

Kampen - Het schoonste winkelgebied van Nederland ligt in Kampen. In totaal waren 33 gemeenten genomineerd in de categorie middelgrote gemeente.

De resultaten zijn 16 november bekend gemaakt tijdens het landelijke zwerfafvalcongres 'Het rendement van Schoon' van Stichting Nederland Schoon. Vorig jaar is gemeente Kampen als derde geëindigd tijdens de ‘Schoonste Winkelgebieden Verkiezing 2015’.

Wethouder Martin Ekker: "We zijn trots op dit mooie resultaat! Een eerste plek is heel knap! We hopen dit goede resultaat samen met onze inwoners en ondernemers vast te houden."

De gemeente Haarlemmermeer werd door Stichting Nederland Schoon bekroond tot de winnaar in de categorie 'grote gemeenten' van deze verkiezing. Winkelgebied Stevensbloem in Leiden werd bekendgemaakt als de Grootste Stijger in 2016.

Over de Schoonste Winkelgebiedenverkiezing
De Schoonste Winkelgebieden Verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd. Deze zomer vonden de metingen plaats voor de Verkiezing Schoonste Winkelgebied 2016. Om de uitslag te bepalen is er gekeken naar de schoonheidsgraad, schoonbeleving en algehele tevredenheid over het gebied. Meer informatie over deze verkiezing is te vinden op www.nederlandschoon.nl. Via deze link kunt u de winkelgebiedenrapportage van Kampen downloaden.

(foto: Nederlandschoon. Vlnr: Martin Ekker en Helene van Zutphen)