Hasselt Spaarprogramma

Hasselt - Wie de afgelopen periode in Hasselt heeft gewinkeld, zal het zijn opgevallen dat een flink aantal Hasselter ondernemers een gezamenlijk spaarsysteem gestart zijn.

Helma Ooms van kinderkledingzaak Pink & Zo, één van de initiatiefneemsters en deelneemster van het eerste uur, legt uit: "Wie bijvoorbeeld bij Juwelier Jeroen Luth een spaarpasje krijgt kan hiermee o.a. ook terecht bij Digidot Computers, Rietman en Big Snack Onder de Luifel."

Samenwerking
"Juist nu in dit internettijdperk is het belangrijk om samen te werken en weer eens stil te staan bij hoe blij wij als ondernemers zijn met alle mensen die naar Hasselt komen voor hun dagelijkse aankopen", aldus Thobias Mijnheer van MijnStadsfiets. Juwelier Jeroen Luth vult aan: "We kunnen nu op een laagdrempelige manier iets terugdoen voor onze klanten in de vorm van een leuke attentie, extra spaarpunten of een waardebon van een Hasselter collega."

Open systeem
"We zochten eigenlijk allemaal naar een manier om onze vaste klanten te bedanken én onder de aandacht te komen van nieuwe klanten" vertelt Helma. "We hebben bewust voor een 'open' spaarsysteem gekozen en niet voor een pas die alleen in Hasselt te gebruiken is. De winkeliers uit Zwartsluis of Genemuiden zijn niet meer onze concurrenten, internet en de grootwinkelbedrijven wel. Vanwege de open structuur hebben wij voor Doddledays gekozen."

Doddledays
Doddledays eigenaar Richard List uit Steenwijk legt uit: "Met Doddledays sparen consumenten met één pasje dezelfde punten bij alle deelnemende bedrijven (detailhandel, restaurants of uitgaansgelegenheden). Dit zijn alleen maar zelfstandige ondernemers of kleinere ketens uit verschillende branches waar een uniek assortiment, kwaliteit, service en deskundigheid nog de normaalste zaak van de wereld is. De punten zijn inwisselbaar voor contant geld."

"Ons doel is niet alleen ondernemers en consumenten bij elkaar te brengen d.m.v. een spaarsysteem, maar ook om ondernemers onderling te kunnen laten samenwerken. Onze focus ligt op het versterken van de lokale en regionale economie. Op dit moment kunnen consumenten sparen bij deelnemers in Hasselt, Meppel, Steenwijk en Wolvega. Daar komen in de nabije toekomst steeds meer plaatsen bij."

In Hasselt zijn op dit moment bijna 500 pasjes in omloop. Deze zijn gratis te verkrijgen bij de aangesloten bedrijven. Sparen kan op dit moment bij Big Snack Onder de Luifel, De Koekoeksbloem, Digidot Computers, Drost Koffie, Juwelier Jeroen Luth, JB Shop, Lakrimi’s, Mijnstadsfiets, Pink & Zo en Rietman Hasselt.

(foto: Binnenstadnieuws.nl)