gemeentehuis hardenberg

Hardenberg - De Stichting Centrummanagement Stad Hardenberg en de gemeente Hardenberg hebben het initiatief genomen tot het openen van een Creatieve Hotspot als creatieve broedplaats voor kunst & cultuur midden in het centrum van Hardenberg. Creatieve en ondernemende inwoners die hier samen met anderen willen werken aan hun project, kunnen zich melden bij de centrummanager.

De Stichting Centrummanagement Stad Hardenberg (SCSH) en de gemeente Hardenberg willen het aanbod in het centrum uitbreiden met een Creatieve Hotspot als broedplaats voor kunst en cultuur. Hiervoor zijn op verschillende locaties in het centrum van Hardenberg leegstaande panden beschikbaar.

In de Creatieve Hotspot kunnen creatieve en ondernemende inwoners samen werken, ondernemen, elkaar ontmoeten en culturele activiteiten organiseren.

Broedplaats in centrum
De Creatieve Hotspot is bedoeld voor bijvoorbeeld kunstenaars, ambachtelijke meubelmakers, vormgevers, muzikanten, mode-ontwerpers of inwoners die op een andere manier bezig zijn met kunst & cultuur en die op zoek zijn naar een plek waar ze samen met anderen hun ideeën tot leven laten komen.

Zij laten aan bezoekers van de Hotspot zien wat ze maken, hoe ze dat doen en zorgen er samen voor dat de Hotspot een bruisende en creatieve broedplaats wordt waar bijzondere dingen te zien zijn.

Interesse of ideeën? Denk mee!
Creatieve, ondernemende en flexibele inwoners die interesse hebben om in de Creatieve Hotspot aan de slag te gaan, kunnen zich melden bij centrummanager Eduard Plate via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook inwoners die alleen nog maar een idee hebben, zijn welkom om mee te denken. De SCSH gaat met iedereen die zich heeft aangemeld in gesprek om samen te bekijken hoe de Creatieve Hotspot ingevuld kan worden.

Actieplan Centrum Hardenberg
De Stichting Centrummanagement Stad Hardenberg en de gemeente Hardenberg werken samen aan een sterker en toekomstbestendig centrum. Samen met ondernemers en betrokken partijen voeren zij het Actieplan voor het centrum van Hardenberg uit. Hierin staan concrete acties en maatregelen die eraan bijdragen dat het centrum van Hardenberg een plek is om te winkelen, om te verrassen en langer te verblijven: beleef & shop.

Belangrijk onderdeel van het Actieplan is het vergroten van het aanbod in het centrum met nieuwe concepten. Met de Creatieve Hotspot in een leegstaand pand geven de partijen hier invulling aan. Het pand is beschikbaar zolang het niet verhuurd is. Mocht het pand waar de Hotspot gevestigd wordt verhuurd worden, dan kan de broedplaats verhuizen naar een ander leegstaand pand in het centrum.

(foto: Gemeente Hardenberg)