gamma

Deventer - Het college van burgemeester en wethouders van Deventer wil supermarkten de mogelijkheid te geven om op alle feestdagen open te zijn. Tot nu toe mochten zij niet open op Nieuwjaarsdag, 1e Paasdag, 1e Pinksterdag en 1e Kerstdag. Hiermee wordt ingespeeld op regionale en landelijke ontwikkelingen en wordt onder andere tegenwicht geboden aan het aanbieden van maaltijden via internet.

Het college stelt dit voor aan de gemeenteraad.

Ook bouwmarkten en tuincentra kunnen straks op zon- en feestdagen open. De raad heeft hiertoe in juli een motie aangenomen. Tot slot mogen alle winkels op Goede Vrijdag open tot 22.00 uur (was 19.00 uur).

Aantal koopzondagen
Verder blijft het aantal reguliere koopzondagen op verzoek van MKB-Deventer en Binnenstadsmanagement op 16 per jaar. Volgend jaar wordt met MKB-Deventer, Binnenstadsmanagement en Runshoppingcentrum De Snipperling besproken of het aantal koopzondagen opnieuw overwogen moet worden.

Alle aanpassingen worden via een wijziging van de Verordening Winkeltijden Deventer gerealiseerd. De verwachting is dat de raad eind november een besluit neemt over de voorstellen.

(foto: PostNL)