winterbeurt fiets hasselt

Hasselt - Nu de dagen weer korter worden en het dus ’s avonds steeds eerder donker wordt, is het erg belangrijk om als fietser goed gezien te worden in het verkeer. Daarom houdt MijnStadsfiets een verlichtingsactie.

Eigenaar Thobias Mijnheer legt uit: "Het hebben van goede fietsverlichting op je fiets is eigenlijk heel logisch en noodzakelijk (en bovendien wettelijk verplicht!) als je in het donker fietst. Omdat de verlichting in het voorjaar en in de zomer nauwelijks gebruikt is zien we vaak dat als het er echt op aankomt de verlichting het slecht of zelfs helemaal niet doet."

MijnStadsfiets in Hasselt houdt daarom een verlichtingsactie voor fietsen. Fietsers kunnen de hele maand oktober de verlichting van hun fiets gratis laten controleren. "Meestal is een lege of lekkende batterij de oorzaak maar bij oudere fietsen ook loszittende draden of draden met slecht contact", zegt Thobias. "Als reparatie nodig is hoeft er alleen voor het materiaal betaald te worden, er wordt dus geen arbeidsloon berekend."

Ook komt de tijd er weer aan voor de winterbeurten van fietsen. De natte herfst en koude winter vragen veel van uw fiets. "Al jaren geven wij fietsen een winterbeurt (van oktober tot en met maart). De fiets wordt van top tot teen schoongemaakt, bewegende onderdelen worden gecontroleerd en beoordeeld op slijtage en kwaliteit en alle draaiende delen worden voorzien van vet of olie", aldus Thobias.

"Vooral mensen met een racefiets of ATB fiets maken gebruik van de winterbeurten. Bij deze fietsen wordt vaak gebruik gemaakt van een hogedrukreiniger. De fiets wordt er mooi schoon van maar je spuit ook al het vet weg", legt Thobias uit. "Wij hebben gunstige prijzen voor alle soorten fietsen."

Een winterbeurt is er al vanaf 39 euro bij een afspraak vanaf 1 november t/m 31 december. Vanaf 1 januari zijn de kosten vanaf 49 euro. Meer informatie vindt u op de website van MijnStadsfiets.

logo mijnstadsfiets hasseltTot slot heeft Thobias nog een tip voor de mensen met een elektrische fiets: "Het is aan te raden om de accu te bewaren op een droge plek, waar het niet vriest. In de winter wordt door kou de actieradius van uw elektrische fiets verkleind. Houd hier rekening mee."

(foto: MijnStadsfiets Hasselt)