hofstede staphorst

Staphorst - Al ruim een halve eeuw staat Hofstede Bos en Tuin in Staphorst bekend als dé specialist op het gebied van bos-, tuin- en parkmachines. Onder leiding van Jan Hofstede junior maakt het familiebedrijf momenteel een moderniseringsslag door, die gaat leiden tot een nog betere klantenservice. Een grondige verbouwing van het huidige bedrijfspand is in gang gezet.

De kiem voor de huidige onderneming werd in 1962 gelegd door Jan Hofstede senior, die een rijwiel- en brommerzaak aan de Gemeenteweg. Al snel breidde hij het assortiment uit met crossmotoren,
bos- en tuinmachines van Husqvarna. Breed opgeleide vakkrachten in de goed geoutilleerde werkplaats voorzien in kwaliteitsreparaties en -onderhoud van elk type machine. Zoons Jan junior en Klaas versterkten vanaf de jaren
negentig de zaak, die al snel uit zijn jasje groeide. Klaas verhuisde daarom met de afdeling crossmotoren naar de Industrieweg. Het pand aan de Gemeenteweg behield de rest van het assortiment. Jan junior nam vanaf 2012 de teugels over van zijn inmiddels gepensioneerde vader.

Verbouwing
Met de verbouwing wil Jan het familiebedrijf verder moderniseren. "De eerste fase in de vorm van een nieuw kantoor met kantine is al afgerond. Het vroegere woongedeelte is bij de showroom aangetrokken, die daardoor 2 1/2 keer zo groot wordt", licht Jan toe. "De grotere ruimte stelt ons in staat om meer structuur en overzicht aan te brengen in onze productpresentatie."

Automatisering
Hofstede maakt van de gelegenheid gebruik om de bedrijfsvoering verder te automatiseren. "Een melding van een defect of een klacht slaan wij op in ons digitale administratiesysteem. Overzichtelijk, gemakkelijk, een kortere doorlooptijd en direct opvraagbare klantinformatie. Kortom, dat werkt een stuk efficiënter dan een schoolschrift met potlood."

Robotmaaiers
Als specialist in gazonmaaiers doet Hofstede momenteel goede zaken met de automowers. De robotmaaier van Husqvarna. "Die mag je een regelrechte hit noemen. Tegenwoordig vormen ze de hoofdmoot binnen ons aanbod. Deze onbemande machines zijn ideaal. Ze produceren nauwelijks geluid, verbruiken geen brandstof en laten geen grashopen achter. Een oppervlakte van 100 vierkante meter is binnen een uur keurig en strak gekortwiekt. Je hebt er totaal geen omkijken na. Zodra het gras te hoog wordt, komt de machine vanzelf in actie." Hofstede komt graag langs om de tuin te bekijken en een advies op maat en een passende offerte te verstrekken. "Wellicht zijn we niet de goedkoopste. Maar je bent verzekerd van topkwaliteit. Geloof me, daar kan geen korting tegen op."

Hofstede Bos & Tuin
Gemeenteweg 180
7951 CT Staphorst
T. 0522 - 46 14 05
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.hofstedebosentuin.nl

(foto: Hofstede Bos & Tuin Staphorst)