Toekomst winkelgebieden Hardenberg

Hardenberg - Wat moet er gebeuren om de centra van Hardenberg, Dedemsvaart en de dorpsharten van de diverse kernen in de gemeente toekomstbestendig te maken? Hoe blijven centra en dorpsharten aantrekkelijk en economisch vitaal? Daarover gaat de gemeente Hardenberg graag in gesprek met ondernemers of vastgoedeigenaren tijdens een interactieve sessie in Hardenberg op maandag 12 september of in Dedemsvaart op donderdag 15 september.

Er is sprake van grote dynamiek in de detailhandel. Daarom werkt de gemeente Hardenberg aan een actuele detailhandelsstructuurvisie om antwoord te geven op de vraagstukken van vandaag en de komende vijf jaar.

In de detailhandelsstructuurvisie wordt de ruimtelijke en functionele winkelstructuur in de gemeente Hardenberg vastgelegd. Er worden bijvoorbeeld gebieden voor winkels aangewezen, maar ook gebieden waar de huidige winkelfunctie moet worden afgebouwd en getransformeerd naar andere functies.

Belangrijke partner
De detailhandelsstructuurvisie geldt als belangrijk toetsingskader voor de gemeente bij nieuwe initiatieven uit de markt. De visie heeft een concreet uitvoeringsprogramma om tot een toekomstbestendige detailhandelsstructuur te komen. Adviesbureau Seinpost begeleidt de gemeente Hardenberg bij het opstellen van de detailhandelsstructuurvisie.

Om tot een gezamenlijke en gedragen detailhandelsstructuurvisie te komen en om samen te werken aan een aantrekkelijk centrum dat klaar is voor de toekomst, zijn ondernemers of vastgoedeigenaren voor de gemeente een belangrijke partner. Daarom wil de gemeente Hardenberg tijdens interactieve sessies met hen in gesprek om ideeën en een visie op het centrum met elkaar te delen.

Sessies
Er vinden twee sessies plaats:

  • Sessie voor ondernemers/vastgoedeigenaren uit de stad Hardenberg:
    maandag 12 september 2016 van 19.30 tot 22.00 uur in het gemeentehuis (raadzaal) aan het Stephanuspark 1 in Hardenberg
  • Sessie voor ondernemers/vastgoedeigenaren Dedemsvaart en overige kernen rond Dedemsvaart/Hardenberg:
    donderdag 15 september 2016 van 19.30 tot 22.00 uur in De Baron (grote zaal) aan de Julianastraat 54 in Dedemsvaart

Aanmelden
Ondernemers of vastgoedeigenaren die mee willen praten, kunnen zich voor één van deze sessies aanmelden bij Cindy Elsman, bij voorkeur per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of anders telefonisch via 0523 289 556.

Afgelopen juli konden ondernemers deelnemen in een enquête aangeven hoe zij tegen de winkelgebieden aankijken. De input uit zowel de enquête als de interactieve sessies wordt meegenomen bij het opstellen van de detailhandelsstructuurvisie. Naar verwachting wordt de visie in oktober aan de gemeenteraad aangeboden.

(foto: Facebook Gemeente Hardenberg)