Markt binnenstad Deventer

Deventer - Met ingang van vrijdag 1 juli gaat de vrijdagmarkt in de binnenstad van Deventer een uur langer duren, en wel tot 14.00 uur.

In 2013 is er vanuit de gemeente ook een proef gedaan met het uitbreiden van het sluitingstijdstip van de vrijdagmarkt naar 14.00 uur. Door verschillende omstandigheden is deze proef destijds vroegtijdig beëindigd.

De marktkooplieden zien echter ook steeds meer dat de consument op vrijdag de markt wat later bezoekt. Rond 13.00 uur, tot nu toe het sluitingstijdstip van de markt, zijn er nog veel bezoekers op de markt aanwezig. Een aantal kooplieden hebben daarom een het initiatief genomen om onder de collega-marktkooplieden een enquête te houden. Een meerderheid van de ondernemers waren voorstander om de markt met een uur te verlengen naar 14.00 uur.

Horeca reageert positief
Het voorstel is tevens voorgelegd aan Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de marktmeesters hebben persoonlijk de betrokken horecaondernemers aan de Brink geïnformeerd. Deze reageerden op een enkele ondernemer na, ook overwegend positief.

De verwachting is dat deze verruiming een positieve impuls geeft aan het bezoek aan de markt in combinatie met een bezoek aan de horeca. Tegen lunchtijd zijn er nog veel bezoekers op de markt en de terrassen aanwezig. Er rijden dan geen vrachtwagens op de Brink. Wanneer de marktbezoeker nog wat later op de markt aanwezig is, zal hij misschien ook eerder geneigd zijn een terrasje mee te pakken.

Na dit half jaar wil de gemeente samen met de marktkooplieden en de horeca evalueren of deze verruiming ook het beoogde effect heeft gehad en of deze gecontinueerd wordt.

Foto: website Gemeente Deventer