Kamper Stripspektakel

Kampen - Kom zaterdag 20 augustus naar Kampen! Geniet van het Creaspektakel en het Kamper Stripspektakel. De vijfde editie van het Creaspektakel, zaterdag 20 augustus in de binnenstad van Kampen, wordt een feest voor de creatieveling. "We hebben een bingoboot, we rijden rond met Amerikaanse schoolbussen en we hebben erg veel workshops", vat Han Harthoorn het programma kort samen.

Workshops op creaplein
Het Creaspektakel Kampen is hét outdoor hobbyevenement van Nederland. Met meer dan veertig kramen met hobby-artikelen en keuze uit vijftien workshops is er voor elke hobbyist wel wat te beleven. Ook dit jaar kunnen bezoekers in de Oudestraat en Geerstraat genieten van de vele kraampjes met de nieuwste hobbyartikelen. Daarnaast zijn er leuke demo’s en mini-workshops op het workshopplein aan de Energiestraat, waar de nieuwste technieken worden gedemonstreerd. Een Amerikaanse schoolbus vertrekt elke 20 minuten vanaf de Koornmarktspoort naar het workshopplein. De busrit is gratis, maar voor deelname aan de workshops moeten tickets gekocht worden. Dit kan via www.creaspektakel.eu of ter plaatse.

Het Creaspektakel Kampen is een initiatief van Find IT Trading en het Hobbyjournaal. "We hebben het Creaspektakel opgezet voor onze klanten", vertelt Harthoorn. "Zij komen met grote bussen vanuit het hele land naar Kampen. Er vertrekken zelfs bussen uit Denemarken en Duitsland." De reacties op het Creaspektakel zijn tot nu toe altijd goed. Mensen die eenmaal geweest zijn, komen elk jaar weer terug, is de ervaring. De ambities voor de toekomst zijn groot. Harthoorn: "We zien Deventer als boekenstad, maar we proberen van Kampen de creatieve stad te maken. En we zijn hard op weg, als je ziet hoeveel mensen hier lopen."

Kamper Stripspektakel
Het Creaspektakel Kampen valt samen met het kamper Stripspektakel. Harthoorn: "Dat is een ideale combinatie. De organisatie van het Stripspektakel heeft ons gevraagd mee te doen. Je ziet toch dat het Stripspektakel vooral voor mannen is, terwijl het Crea-spektakel meer voor vrouwen is. Dat past mooi bij elkaar."

De 18de editie van het Kamper Stripspektakel is zaterdag 20 augustus van 10.00 tot 17.00 uur te vinden aan de Oudestraat en het Van Heutszplein. Zo’n 85 kramen, 55 tekenaars/scenaristen, illustratoren van kinder- en prentenboeken, uitgevers, fanclubs en infostands bieden de bezoeker alles op het gebied van strips.

Meer informatie over het stripspektakel op www.kamper-stripspektakel.nl of op de Facebookpagina van het spektakel.

Foto: Facebookpagina Kamper Stripspektakel