Marktplein Emmen

Emmen - De horecaondernemers in Emmen zijn blij met het vernieuwde Marktplein en het nieuwe Raadhuisplein in Emmen.

Meerwaarde voor de lokale ondernemers
Het Raadhuisplein trekt nu al nieuwe ondernemers. Het eerste succes is een feit. Horecaondernemers Gerbert en Jeanet zijn een grand café begonnen aan het drukke Raadhuisplein: "De mensen weten de weg naar onze zaak te vinden. Zowel de bezoekers van Wildlands, als Emmenaren. Het is altijd even afwachten of gasten je zaak weten te vinden, maar het gaat hartstikke goed."

Volgens Gerbert is het een wisselwerking: "Wij zorgen als horecazaak ook weer voor meer publiek. Want ouders vinden het heerlijk om een kopje koffie of een wijntje bij ons te drinken, terwijl de kinderen zich prima vermaken op het plein."

Het bruisende hart
De transformatie van het Marktplein is sinds vorig jaar gereed. Horecazaak Markant zit in het bruisende hart van Emmen en kijkt uit op het vernieuwde plein. Eigenaar Ronald Grevink vindt dat het Marktplein heel mooi is geworden: "Het plein heeft een frisse uitstraling gekregen. De faciliteiten zijn ook veel beter geworden en er zijn al een aantal evenementen geweest. Bijvoorbeeld de Cavemanchallenge en de 4Mijl van Emmen. Een gigantisch succes. Op die momenten zit mijn terras ook vol."

Niet alleen het plein is vernieuwd. Markant is vorig jaar flink verbouwd. "We hebben het vertrouwde concept in een nieuw jasje gestoken. Zo’n verbouwing is even doorbijten, maar uiteindelijk ziet het er heel mooi uit. Dat geldt ook voor het Marktplein. Het is even doorbijten, maar uiteindelijk heb je er heel lang profijt van", aldus de ondernemer uit Emmen.

Foto: website gemeente Emmen