Espressobar en koffie/thee Winkel

Steenwijk - Sinds deze maand is het centrum van Steenwijk een speciaalzaak rijker. Stadslogement De Smederij van Steenwijk, al tien jaar gevestigd in de Gasthuisstraat, heeft bij het hotel een espressobar annex koffie&theewinkel geopend. Van dinsdag tot en met zaterdag kan iedereen daar voortaan terecht voor een drankje in de espressobar.

In de winkel worden Mocca d'Or koffiebonen (desgewenst vers gemalen), vele soorten losse thee en prachtige koffie- en thee cadeaus verkocht. Eerder al officieel gekozen  als 'Het Leukste Hotel van Overijssel', wil De Smederij van Steenwijk ook 'De Leukste Koffie & Thee Winkel' worden. In ieder geval van de provincie.

Net als het hotel bieden de espressobar en winkel een uitgekiende mix van historie en heden. De winkel is ingericht met originele koffiesilo's met de gezelligheid van een ouderwetse kruidenierszaak, maar er staat een hypermoderne espressomachine. Op de kaart staan, naast klassiekers als appeltaart met slagroom, ook eigentijdse drankjes als Ice Coffee en Chai Latte.

Allergrootste theepot
De nieuwe winkel is een echte speciaalzaak met een hoogwaardig  assortiment. Er is keuze uit negen soorten Mocca'd'Or koffie, te koop als bonen, maar desgewenst ook gratis vers gemalen. Er zijn 25 soorten losse thee te koop en bijzondere verpakte theesoorten. Heel speciaal is de prachtige Jasili Blooming Tea, die in de glazen theepot opent als een echte bloem. Te koop voor thuis én te drinken in de espressobar.

De winkel biedt een verrassend assortiment koffie- en theecadeaus. Van 's werelds kleinste espressomachientje tot Hollands ' allergrootste theepot (2,5 liter!). Er is een uitgebreide collectie theepotten, van landelijk en klassiek tot modern, met bijpassende kopjes of mokken. Heel bijzonder zijn de Italiaanse design espresso- en cappuccinokoppen, onder meer van Illy.

Lekkers bij (of in) de koffie is er natuurlijk ook in de winkel: de bijzondere Belgische chocolade van Dolfin, met verrassende smaken als lavendel, hot massala en roze peper bijvoorbeeld, en de siropen van Monin en ministicks van Choc-o-Lait, die koffie én thee een heerlijke extra boost geven.

Openingstijden
De espressobar en winkel zijn een mooie aanvulling op het bestaande hotel. Met  veel ruimere openingstijden is De Smederij van Steenwijk is nu voor iedereen geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

De Smederij van Steenwijk, Gasthuisstraat 34-36, 8331 JR Steenwijk, tel. 0521-520852 / 06-21285991. Meer informatie kunt u vinden op de website van de Smederij.