Binnenstad Meppel Woldstraat

Drenthe - In Hoogeveen, Emmen, Meppel en Assen is er sprake van grote veranderingen in het kernwinkelgebied. Winkelen, recreëren, uitgaan en wonen, kortom de hele beleving van de binnensteden vraagt een nieuwe invulling van stadscentra. De gemeenten staan de komende jaren samen met inwoners, bedrijven en ontwikkelaars voor een grote opgave. Een opgave die het alleszins waard is, want de stadscentra zijn de motor van de economie en de cultuur van Drenthe.

Inzetten op actieve centra
Een bredere bestemming geven aan winkelruimte, zoals woningen of andere maatschappelijk functies, het aantrekkelijker maken van de kwaliteit van het openbaar gebied vraagt inzet van alle betrokken partijen en van de verschillende overheden. Overheden die inzetten op actieve centra voor inwoners, bezoekers uit de regio en toeristen.

Steun van provincie
Het stimuleren en bij elkaar brengen van recreatief winkelen in een verrassend kernwinkelgebied maakt een binnenstad compleet, compact en comfortabel. Daarmee blijven de gemeenten de belangrijkste motor voor de Drentse economie. De gemeenten willen dat hiervoor een fonds in het leven wordt geroepen en vragen Provinciale Staten dit financieel te steunen om samen daadwerkelijk stappen te zetten.

Locoburgemeester Bouke Arends van Emmen, wethouder Anno Wietze Hiemstra van Hoogeveen, wethouder Roelof Pieter Koning van Meppel en wethouder Maurice Hoogeveen van Assen vinden de stap naar de provincie een logische: "De provincie stimuleert de economie van Drenthe. De detailhandel en de aantrekkelijke stadscentra zijn de komende jaren de kern van onze economische kracht. Die sterke maatschappelijke kracht verdient ondersteuning van het provinciebestuur."

Lees hier de brief van de vier gemeenten aan de provincie.

Foto: Binnenstadnieuws.nl