intertoys

Amsterdam - Intertoys, de Nederlandse marktleider in speelgoedwinkels, heeft vandaag, onder druk van aanhoudende zware marktomstandigheden surseance van betaling aangevraagd voor haar Nederlandse activiteiten.

Op basis van een uitgebreide analyse komt Intertoys tot de conclusie dat een stevige herstructurering van de huidige organisatie noodzakelijk is. De uitkomst daarvan is op dit moment nog niet helder. Om dit op een zo gestructureerd mogelijke manier vorm te geven heeft Intertoys vandaag bij de Rechtbank in Amsterdam surseance van betaling aangevraagd. De bewindvoerders, Jasper Berkenbosch van Jones Day en Joris Lensink van De Vos & Partners, zullen in nauw overleg met het management de mogelijkheden onderzoeken om Intertoys te herstructureren. De surseance van betaling geldt niet voor de Belgische activiteiten.

De surseance van betaling heeft op korte termijn geen gevolgen voor de winkels van Intertoys. Tijdens de surseance van betaling blijven de winkels van Intertoys open en blijven de gebruikelijke retourregelingen van kracht.

De surseance van betaling gaat onmiddellijk in. Over de benodigde vervolgstappen zal in overleg met de bewindvoerders waar nodig advies worden gevraagd aan de Ondernemingsraad.

Aanleiding voor deze vergaande stap is de aanhoudende druk op de gehele detailhandel. Toenemende online-verkopen hebben de verkoop van speelgoedwinkels de afgelopen tien jaar met 50% doen dalen. Daar komt voor een speciaalwinkel als Intertoys ook toenemende concurrentie van discounters buiten de traditionele speelgoedmarkt bij.

Roland Armbruster, CEO Intertoys: "In de huidige marktomstandigheden staat ook een marktleider in speelgoed als Intertoys onder voortdurende druk. Met een halvering van de speelgoedwinkelverkoop in 10 jaar betekent dat, dat wij nu moeilijke beslissingen moeten nemen. Wij betreuren de huidige onzekerheid die dit creëert voor iedereen bij Intertoys inclusief medewerkers, franchisenemers en leveranciers, maar de marktontwikkelingen in de afgelopen jaren geven geen ander alternatief. Wij zijn met een aantal partijen in gesprek over verdere samenwerking en zullen ons uiterste best doen dit proces op een zo goed mogelijke wijze voor alle betrokkenen uit te voeren."

De vandaag aangekondigde stap volgt op een breed scala aan investeringen en initiatieven om de prestaties van Intertoys de afgelopen 14 maanden te verbeteren. Het gaat onder meer om het aanstellen van nieuw en ervaren management, het lanceren van een nieuw IT-platform, webwinkel en leveranciersvoorwaarden, het opschonen van oude voorraden, en het optimaliseren van de supply chain.

(foto: Intertoys Barneveld)


qlform

{emailcloak=off}