Zwolle - De Zwolse binnenstad ‘een boost’ geven. Dat is wat de gemeente Zwolle voor ogen had bij het afsluiten van een stadsarrangement dat eind mei werd bekrachtigd. Samen met de Stadsbeweging, de provincie Overijssel en partners van cultuur, onderwijs en het ZwolleFonds zijn in dit arrangement concrete afspraken gemaakt die zorgen voor een vitale en levendige binnenstad.

Het arrangement, waaraan een subsidie van 462.000 euro is gekoppeld, kent een doorlooptijd van maximaal 2 jaar.

Vijf hoofdlijnen
Het Stadsarrangement is opgedeeld in vijf hoofdlijnen. Daaronder vallen concrete projecten zoals Climate Street Painting, placemaking in leegstaand vastgoed en de Architectuur Biënnale. Ook kan de revitalisering van het Broerenkwartier rekenen op een bijdrage uit het arrangement. Bij placemaking worden bewoners en andere belanghebbenden betrokken bij de plannen voor gebouwen. De gebouwen die hiervoor in aanmerking komen zijn het voormalige politiebureau aan de kop van de Luttekestraat, de Statenzaal aan de Diezerstraat en het Stationsgebouw. Tot slot draagt het arrangement bij aan het Stadscafé van Club Cele en het Zwols Architectuur Podium. In het Stadcafé ontmoeten mensen elkaar, gaan ze in gesprek en ontstaan concrete initiatieven.

Vanuit inwoners en ondernemers zelf
Gedeputeerde Monique van Haaf: “Een bruisende binnenstad kan je niet van boven opleggen of zomaar creëren, dat komt vanuit inwoners en ondernemers zelf. Het stadsarrangement is een mooi middel om initiatiefnemers, ondernemers en actieve inwoners zelf mee te laten werken aan stedelijke ontwikkeling en een nog mooier en levendiger Zwolle.”

Divers palet aan projecten
Wethouder René de Heer is blij met het arrangement: “Fantastisch om op deze manier gezamenlijk te investeren in de binnenstad. Het is een divers palet aan projecten waarmee we in de volle breedte de binnenstad nog vitaler maken. Hiermee worden de initiatieven die wij al steunen versterkt en kunnen we nog meer doen. Het past uitstekend bij onze ambitie om de beste binnenstad van Noordoost-Nederland te worden en te blijven. Onze doelstellingen zijn o.a. het aantrekken van meer bezoekers, die vaker een bezoek brengen aan de binnenstad, langer blijven en meer besteden”.

Bron + foto: Gemeente Zwolle


qlform

{emailcloak=off}