QWIC XL

Hasselt - Nu de meeste modellen van 2018 in de showroom staan kan Thobias Mijnheer van MijnStadsfiets in Hasselt bijna niet wachten om de modellen aan belangstellenden te laten zien. "We hebben de winkel vol staan met mooie spullen", lacht Thobias. "De verschillende merken hebben ook dit jaar weer hun uiterste best gedaan om mooie en complete collecties neer te zetten."

Anders dan voorgaande jaren is MijnStadsfiets zich meer gaan specialiseren in e-bikes. "Natuurlijk hebben wij nog steeds een ruim assortiment stadsfietsen, racefietsen en MTB’s, maar omdat we zien dat steeds meer mensen een e-bike gaan rijden willen wij een goed overzicht bieden van de verschillende modellen, motortypes en accu’s", legt Thobias uit.

Dit jaar heeft MijnStadsfiets als hoofdmerk e-bikes gekozen voor QWIC. "Wij zijn erg enthousiast over de kwaliteit van dit merk. De ruime keus in modellen zorgt ervoor dat er voor iedereen die een e-bike wil aanschaffen altijd wel een passend model is", zegt Thobias.

QWIC
"QWIC zet zich in om mensen te verleiden vaker de elektrische fiets te pakken en de auto te laten staan. Door het gebruik van designelementen en innovaties uit de auto-industrie tilt QWIC de elektrische fiets naar een hoger niveau", aldus QWIC.

Het fietsmerk uit Amsterdam heeft ook dit jaar weer een complete collectie in de markt gezet. Niet elke fietser is hetzelfde, daarom biedt QWIC een drietal modellen aan. "De Performance Serie en de Premium Serie zijn geschikt voor dagelijks gebruik, hoogwaardige e-bikes voor dagelijks gebruik met krachtige ondersteuning, sportieve zithouding en luxe afwerking. De Trend serie is een betaalbaar allround segment elektrische fietsen waarbinnen gekozen kan worden voor verschillende aandrijvingen", legt Thobias uit.

Accu’s
"De accu’s van elektrische fietsen zijn in de loop der jaren steeds beter geworden. Een accu van 5 jaar geleden is totaal niet meer te vergelijken met een moderne accu. Daarbij komt dat je bij de aanschaf van een moderne e-bike kunt kiezen uit verschillende accu’s", zegt Thobias.

De energie in de accu bepaalt de actieradius van de elektrische fiets. Hoe groter de capaciteit, hoe groter het bereik. Het aantal Wh in de accu is dus leidend voor de te behalen actieradius. QWIC biedt bij veel modellen bijvoorbeeld een accukeuze van 375 Wh tot 735 Wh accu’s aan. Dit maakt een bereik van maar liefst 200 km op één acculading mogelijk.

Voordelen
"Met een elektrische fiets rijd je zonder te zweten naar je werk. Met de ondersteuning aan heb je nooit meer wind tegen, is geen heuvel of brug te hoog en zoef je ontspannen direct van A naar B. Na een lange werkdag terug naar huis even stoom afblazen kan ook door de ondersteuning uit te zetten."

"Ook voor ouderen is een elektrische fiets een enorme uitkomst", legt Thobias uit. "Dankzij de trapondersteuning blijf je toch in beweging maar is de belasting van de heup- en kniegewrichten een stuk lager. Ook voor mensen die kortademig zijn kan een elektrische fiets een uitkomst zijn."

Jongeren
Steeds meer jongeren ontdekken de e-bike. "Hasselt - Zwolle is bijvoorbeeld erg goed te doen op een elektrische fiets. De bus vertrekt om het uur terwijl je er met een elektrische fiets ongeveer een half uur over doet. Wat ook veel jongeren aanspreekt is de handige USB-aansluiting van het display op de meeste QWIC fietsen. Hiermee is het eenvoudig om je smartphone op te laden tijdens het fietsen", zegt Thobias. "Voor een drietal fietsen is zelfs een app beschikbaar."

Website
Op de totaal vernieuwde website van MijnStadsfiets krijgen bezoekers een goed overzicht van de modellen en de bijbehorende accu’s. "Er staan ruim 500 fietsen op de website waarvan 70 elektrisch zijn. Naast QWIC zijn er ook e-bikes van Giant en Cortina te vinden", aldus Thobias. "Wat we vaak zien is dat mensen eerst thuis op de bank met de iPad alles rustig gaan bekijken en dan de volgende dag naar de showroom komen om de fietsen te bekijken, te testen en de laatste vragen te stellen."

Proefrijden
Nu bijna de hele QWIC-collectie leverbaar is en de showroom aan de Nieuwstraat in Hasselt een goed overzicht biedt van de verschillende modellen nodigt Thobias graag de mensen uit Hasselt, Zwolle, Zwartsluis en omstreken uit om kennis te maken met dit geweldige vervoersmiddel.

Alle e-bikes in de showroom kunnen geheel vrijblijvend getest worden. "Ik kan het nog zo goed uitleggen maar het verschil tussen een middenmotor of een voornaafmotor ervaar je alleen door op een e-bike te rijden", zegt Thobias.

Over MijnStadsfiets
MijnStadsfiets is de E-Bike specialist van Zwartewaterland. Wij zijn QWIC XL-Dealer voor Hasselt, Zwolle, Genemuiden en Zwartsluis. Wij hebben altijd diverse modellen van QWIC op voorraad staan en op deze e-bikes kunt u uiteraard een testritje maken. MijnStadsfiets beschikt over een eigen werkplaats en u wordt altijd geholpen door mensen met jaren ervaring in de fietsbranche. Door ons altijd eerlijke advies en duidelijke communicatie zijn de klantervaringen positief en is onze klantenkring nog steeds groeiende. Onze klanten komen naast Hasselt voornamelijk uit Zwolle Stadshagen, Zwolle Centrum en omstreken.

Meer informatie over QWIC, e-bikes en MijnStadsfiets vindt u op www.mijnstadsfiets.nl.

logo MijnStadsfiets Hasselt