ventverbod deventer

Deventer - Het college van burgemeester en wethouders weert verkopers, venters, colporteurs en wervers van donateurs in het kernwinkelgebied en het Boreelplein. Daar is voortaan een ontheffing voor nodig. De ergernissen van bezoekers, bewoners en winkeliers geven daar aanleiding toe.

Winkelend publiek, winkeliers en bewoners ergeren zich aan de toename van verkopers van onder andere energie, kranten, en voedingsabonnementen in de binnenstad. Ook het werven van donateurs voor goede doelen werft neemt teveel toe. De gemeente wil dat bezoekers, bewoners en ondernemers het naar hun zin hebben in de binnenstad.

Verzoek binnenstadmanagement
Mede op verzoek van het binnenstadmanagement heeft het college besloten in het kernwinkelgebied en het Boreelplein te gaan werken met ontheffingen voor handel en dienstverlening op straat.

Het gebied
Het verbod geldt vanaf nu voor de winkelstraten, de aanloopstraten en stadspleinen in de binnenstad, waaronder het Boreelplein.

Beperkte ontheffingen
Ontheffingen worden zeer beperkt verleend en alleen voor niet commerciële doeleinden. Het college gaat daar nog criteria voor vaststellen.

(foto: gemeente Deventer. Kaart: Gebied waarvoor de nieuwe regels straatverkoop gelden)