bestebinnenstad

Rotterdam – Op donderdag 23 november zijn tijdens het evenement Beste Binnenstad Awards de winnaars bekend gemaakt van de Verkiezing Beste Binnenstad. In de categorie grote steden gaat Breda er met de titel vandoor. In de categorie middelgrote steden is Almere de winnaar van de Verkiezing Beste Binnenstad 2017-2019.

Beste Binnenstad Awards
Na onder andere een voorselectie op data, een bidbook, een bezoekersonderzoek en een jurybezoek was het 23 november dan eindelijk zover voor de finalisten: de bekendmaking van de winnaars van de titel ‘Beste Binnenstad 2017-2019’. Sinds september waren er nog vier binnensteden (in twee verschillende categorieën) in de race voor de felbegeerde titel, namelijk Almere en Hoofddorp in de categorie middelgrote binnensteden en Arnhem en Breda in de categorie grote binnensteden. De binnensteden Almere en Breda krijgen beide de eer om zichzelf de komende 2 jaar te profileren als Beste Binnenstad van Nederland.

Almere & Breda: Beste Binnenstad 2017-2019
Het centrum van Almere heeft de jury op veel punten positief weten te verrassen. Dankzij verschillende intensieve samenwerkingsverbanden heeft het centrum van Almere zich ontwikkeld tot een bruisend winkel-, verblijf- en woonmilieu. Almere heeft de jury laten zien dat er uit deze samenwerkingsverbanden mooie initiatieven voortkomen, zoals een gezamenlijke evenementenprogrammering en een klantenkaart voor Almere. Ook de wijze waarop in Almere wordt omgegaan met het onderhoud van de openbare ruimte en de kwaliteit van het unieke woonmilieu zijn door de jury zeer positief beoordeeld.

Breda laat zien dat de bezoeker zich welkom voelt binnen de gezellige Brabantse stad. De vakjury is vooral enthousiast over de veelzijdigheid van de Bredase binnenstad, zowel op het gebied van functies als op het gebied van mobiliteit. De stad kan vrijwel iedere doelgroep moeiteloos bedienen en kan zowel met de auto, de fiets, het openbaar vervoer als de boot bezocht en ontdekt worden. De jury is positief te spreken over de beleving in de binnenstad. De beleving in de binnenstad wordt nog extra kracht bijgezet door de initiatieven op het gebied van digitalisering. Voorbeelden hiervan zijn de mooie city app, QR-codes door de hele binnenstad en de digitale tour door de binnenstad. De binnenstad weet zich op het gebied van digitalisering te onderscheiden van andere steden.

Zilver voor Arnhem en Hoofddorp
De vakjury heeft Arnhem en Hoofddorp beloond met een hele mooie tweede plaats. De vakjury benadrukt dat beide steden goed op weg zijn en de juiste bouwstenen voor de toekomstige ontwikkeling zijn geplaatst. Beide behoren tot de twee beste binnensteden in de eigen categorie. Dit is iets waar alle betrokkenen bij de binnenstad trots op mogen zijn!

Meer informatie kunt u vinden op de website of Facebookpagina van Verkiezing Beste Binnenstad

(bron: Verkiezing Beste Binnenstad, foto: Facebookpagina Verkiezing Beste Binnenstad)


qlform

{emailcloak=off}