kerst ten kate

Dronten - Winkeliers in het centrum van Dronten mogen vier zondagen open in december. De eerste is de sinterklaaszondag van 3 december. De laatste is oudejaarsdag, die dit jaar ook op zondag valt. Dat heeft het college van Dronten deze week besloten.

De winkeliersvereniging in het centrum, Stichting DOES, had onlangs voor Stadscentrum SuyderSee de aanvraag gedaan om buiten de 14 aan hen aangewezen zondagen nog een extra zondag in december open te mogen. De invulling van de extra zondag biedt een oplossing aan de voorkeuren die de verschillende winkeliers over de verdeling ervan hebben. 'De verordening geeft ons mogelijkheden om deze uitzondering te maken’, aldus burgemeester De Jonge.

De mogelijkheid om meer zondagen open te gaan, geldt ook voor de winkels in de periferie, winkelcentra en Biddinghuizen en Swifterbant. Of ondernemers daar gebruik van maken is aan hen. Zij moeten dat wel aanvragen bij de gemeente. De besluitvorming kan snel gaan en de informatievoorziening ook. De gemeente heeft geprobeerd alle ondernemers deze week over het besluit te informeren. Aan het verzoek voor Stadscentrum SuyderSee is met het collegebesluit alvast tegemoetgekomen.

De andere twee koopzondagen, in het centrum van Dronten, zijn op 17 en 24 december. Op 10 december zijn de winkels in het centrum van Dronten dicht. Dan mogen wel de supermarkten net als alle zondagen, open van 16.00 tot 19.00 uur.

(foto: Prima Ten Kate)