zara zwolle

Zwolle - Winkelketen Zara heeft de deuren geopend van het nieuwe filiaal in het centrum van Zwolle. Naast een grote kledingstore heeft ook Zara Home zich gevestigd aan de Diezerstraat. De komst van Zara heeft het centrumgebied van Zwolle een nieuwe impuls gegeven.

Wethouder René de Heer is enthousiast: "Wij zijn blij met de komst van Zara naar Zwolle. Een publiekstrekker halverwege de Diezerstraat is een belangrijke impuls voor de binnenstad. En natuurlijk goed voor de werkgelegenheid en economie voor deze regio. Mooi dat we met Zara - samen met het UWV en net als bij andere grote winkelketens – afspraken hebben kunnen maken om Zwollenaren zonder werk een kans te geven weer aan de slag te gaan."

De panden, waarin Zara en Zara Home zijn gevestigd, zijn volledig verbouwd, herbouwd en gerenoveerd door B+O Architecten uit Meppel. De monumentale voorzijde, waarin oorspronkelijk het provinciehuis en later de bibliotheek waren gevestigd, is behouden gebleven. De gevel is gerenoveerd. Aan de achterzijde is er nieuwgebouwd.

In het ontwerp is rekening gehouden met de historische context van de binnenstad. Het dak richt zich met de dakhellingen en nokken op de belangrijke landmarks in de stad en is hiermee een waardevolle aanvulling van het dakenlandschap van de binnenstad.

(foto: B+O Management en Advies)