vestingfeest steenwijk 2017

Steenwijk - Van 22 juli t/m 31 augustus vinden in de binnenstad van Steenwijk de jaarlijkse Vestingfeesten plaats. De organisatie heeft ook dit jaar weer een aantrekkelijk programma -met voor elk wat wils- in elkaar weten te zetten.

Waar in het verleden de Vestingfeesten altijd standaard op een woensdag plaatsvonden zal de editie 2017 worden afgetrapt op zaterdag 22 juli met een Nachtmarkt. Tijdens deze grote braderie, welke in de avonduren wordt gehouden, zullen er door het hele centrum diverse muziekgroepen optreden. Na de braderie is er een Fatboy Cinema op de Markt. Gezeten op een zitzak kunnen mensen genieten van een familiefilm die deze mobiele bioscoop vertoont.

Vanaf woensdag 26 juli staat het centrum maar liefst vijf dagen lang in het teken van Pasar Malam. Net als voorgaande jaren is de markt in Oosterse sferen en staat het vol lekker eten en drinken, mooie muziek en koopjes voor iedereen. Te zien en te horen zijn optredens van o.a.: The StreetRollers, Harold Verwoert, Coverband Recession (Vestingfeest avondprogramma van 20:00 tot 00:00 uur), Challenge XL, Jimmy Bellmartin, Free Line, Naomi Bellydance en nog veel meer.

Tijdens het derde Vestingfeest, met als thema Foodtrucks & Blues, wordt de Markt omgetoverd tot een waar openluchtrestaurant. Hiervoor komen diverse mobiele kramen, zgn. foodtrucks, vanuit de hele omgeving naar Steenwijk. Onder het genot van blues & easy music kunnen de bezoekers heerlijk eten en drinken gedurende de dag.

Het vierde Vestingfeest van Steenwijk op woensdag 9 augustus staat in het teken van oud-Hollandse ambachten. De markt zal deze dag vol staan met stands waar verschillende ambachten beoefend worden. Van een zeilmaker tot een kaarsenmaker, van een touwslager tot een boekbinder, van een stoelenmatter tot een houtdraaier: meer dan 40 ambachtslieden zullen een demonstratie verzorgen.

’s Avonds zal de band Motel Westcoast, met o.a. zanger Syb van der Ploeg, een stukje Amerika naar Steenwijk brengen.

Op het vijfde Vestingfeest van woensdag 16 augustus staan de kinderen centraal. Op deze Kids Day is er overdag volop vertier voor de jeugd. De Markt zal worden omgebouwd tot een waar kinderparadijs. Tijdens het avondprogramma zal Poar Neem’n een feestje op de Markt bouwen.

Het zesde en laatste Vestingfeest op woensdag 23 augustus heeft als thema Dans en Cultuur, een culturele wereldreis. Bezoekers van het centrum kunnen een reis maken over zes (ei)landen en continenten waarin muziek, dans, eten en drinken, sport en spel samenkomen. In samenwerking met Danscentrum Lensink worden de Markt en omgeving opgedeeld in een wereld van elementen uit Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Afrika, Spanje, Nederland en Steenwijk.

’s Avonds zal de populaire discjockey Gerard Ekdom de Markt op z’n kop zetten. Van 21.00 tot 01.00 uur bent u meer dan welkom.

Na dit laatste Vestingfeest staat de koopzondag van zondag 27 augustus nog op het programma en zullen de Vestingfeesten traditiegetrouw worden afgesloten met De Nacht van Steenwijk. Op donderdag 31 augustus houden veel winkels tussen 18.00 en 22.00 uur de finale-opruiming. Na sluitingstijd zal er op de Markt een feest losbarsten. De invulling hiervan wordt later bekend gemaakt op de website van Steenwijk Vestingstad.

(foto: Binnenstadnieuws.nl)


qlform

{emailcloak=off}