ben lagerhuis

Wolvega - Midden in het centrum van Wolvega vindt u Mediterraans Restaurant Ben Lagerhuis. In het fraaie pand aan de Heerenveenseweg wordt u warm onthaald door de broers Ben en Hasan Kus.

Het restaurant kenmerkt zich door een sfeervolle ambiance, waarin men kan genieten van heerlijke authentieke gerechten uit de keuken van het Middellandse Zeegebied. Er wordt gewerkt met verse producten uit eigen volkstuin waar onder andere postelein sla, munt, peterselie en rucola verbouwd worden.

Liefde voor het vak
Ben en Hasan zijn beiden ruim 19 jaar actief in de horeca en komen uit een echt horecagezin. Vader Lagerhuis had het eerste Turkse restaurant in Friesland en de liefde voor het vak is hen dan ook met de paplepel ingegoten.

Chef-kok Hasan is erg creatief en volgt zelf regelmatig kookworkshops. Ben is een echte gastheer die niets liever wil dan dat de gasten het naar de zin hebben. "Als onze gasten onderweg naar huis tegen elkaar zeggen dat ze lekker gegeten hebben en dat het een gezellige avond was, daar worden wij blij van", zegt Ben.

Menu
De uitgebreide menukaart biedt een keur aan mediterraanse gerechten en wordt twee maal per jaar vernieuwd. "Hasan bedenkt steeds weer nieuwe gerechten", lacht Ben. "Zijn laatste twee creaties zijn Pollo Limon Filetto, een Catalaanse specialiteit van gebakken kipfilet in een witte citroensaus gemarineerd met kappertjes en Pesca Fantastico, gebakken garnalen in mosselen met uitjes en knoflook, afgemaakt in de oven en gegarneerd met kaas."

Hasan probeert zoveel mogelijk authentiek te koken. "Zo worden de gerechten klaargemaakt in een tajine, dat proef je terug in de smaak."

Dat de gast voorop staat blijkt ook uit de zeer overzichtelijke allergenenkaart. Omdat alles vers wordt bereid kan er direct rekening worden gehouden met mensen die bijvoorbeeld geen gluten, soja, lupine, melk, pinda’s of vis mogen eten.

Terras
Op het ruime zonnige terras aan het Horecaplein is het zomers altijd gezellig druk. Het restaurant beschikt over een terras van bijna 100 zitplaatsen waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en drankje.

"Van 1 april t/m 30 september zijn wij elke dag om 12.00 uur geopend", zegt Ben. "Bij mooi weer komen er veel mensen lunchen of tapas eten."

Soy Beso
Vanuit de liefde en passie voor het product 'mediterraans eten' hebben de heren onlangs Soy Beso geopend. Deze speciaalzaak in het centrum van Wolvega, op loopafstand van het restaurant, staat vol mediterraanse specialiteiten voor zowel beginnende als gevorderde koks.

Hier kan men terecht voor diverse soorten olijven en olijfolie, huisgemaakte baklava’s, verse kruiden, tapas, noten, honing, kazen, tapenades, salades, verse broodjes en vele andere delicatessen. Ook organiseert Soy Beso regelmatig kook- of theeworkshops waarbij uiteraard gebruik gemaakt wordt van mediterraanse producten.

Reserveren
Omdat veel mensen de weg naar dit stukje Middellandse Zee in Wolvega weten te vinden is reservering - met name in het weekend - dan ook aan te bevelen. Meer informatie vindt u op de onlangs vernieuwde website www.benlagerhuis.nl.

(foto: Binnenstadnieuws.nl)