jorrit muurling oogzorg

Steenwijk - Wie de winkel van Jorrit Muurling Oogzorg in Steenwijk binnenloopt kan z’n ogen niet geloven. Het interieur van het pand heeft een ingrijpende transformatie ondergaan. Een in het oog springende jaren 30 uitstraling is het resultaat van 3 jaar denkwerk, een verbouwing van meer dan 2 maanden en een tijdelijke verhuizing.

De Open Dag op donderdag 16 februari was druk. Voor de muzikale omlijsting zorgde het saxofoonensemble van VCE Westerveld onder leiding van dirigent Jorrit Muurling. De volgende dag was de officiële opening door zijn drie kinderen.

"We zijn door het oog van de naald gekropen", lacht Jorrit. "Nadat wij ruim 2 maanden tijdelijk gehuisvest waren in een pand verderop, zijn we 13 februari weer terug verhuisd en 3 dagen later open gegaan. Het was een race tegen de klok, maar het is gelukt."

Bij binnenkomst valt het oog gelijk op een enorme afbeelding van een opticien in de jaren 30. De industriële jaren 30 vormgeving maakt de nostalgische uitstraling compleet. "Wij hebben erg veel hulp gehad van Teresa Jonkman", legt Jorrit uit. "Zij heeft oog voor detail en weet dit te vertalen naar een werkbare omgeving."

Het vakmanschap is niet alleen zichtbaar aan het interieur, maar wordt al snel duidelijk wanneer de medewerkers van Jorrit Muurling Oogzorg aan het werk zijn. Het team van specialisten in de optometriepraktijk biedt oogzorg op maat, in nauwe samenwerking met huisartsen en oogartsen. Van een laserbehandeling tot complexe optische correcties en van contactlenzen tot het bepalen van de gezondheid van uw ogen.

Omdat het oog ook wat wil is de collectie brillen completer dan ooit. Oordeel zelf en neem een kijkje op de website van het bedrijf of aan de Woldpromenade 4 in Steenwijk waar de slogan is: 'Wij verkopen geen brillen, maar goed zien!'.

(foto: Binnenstadnieuws.nl)