hoogeveen koffiepot

Hoogeveen - Inwoners van Hoogeveen en bezoekers uit de regio weten het stadscentrum van Hoogeveen goed te vinden. De bezoekersaantallen aan het Hoogeveense centrum zijn in het eerste kwartaal van 2017 behoorlijk gestegen. Ten opzichte van het eerste kwartaal in 2016 trekt het stadscentrum op een reguliere zaterdag 20% meer unieke bezoekers.

Via Wi-Fi sensoren wordt op zeven locaties in het centrum het aantal unieke bezoekers gemeten. Uit deze cijfers blijkt dat op een reguliere zaterdag in 2017 gemiddeld 29.000 mensen het centrum van Hoogeveen bezoeken. Vorig jaar lag dit aantal op 24.000. Ook blijkt uit cijfers dat de parkeerinkomsten toenemen.

Wethouder Bert Otten: "Het einde van de economische crisis zorgt er voor dat consumenten vaker een centrum bezoeken en meer gaan uitgeven. Deze cijfers betekenen echter niet dat we achterover kunnen leunen. Integendeel. Om in de toekomst nog meer bezoekers te trekken en een aantrekkelijk centrum te houden moeten we blijven investeren en bouwen aan ons centrum."

(foto: website Beleef Hoogeveen)