oosterwolde

Oosterwolde - Dinsdagavond 28 maart presenteerde projectontwikkelaar Compagnon BV samen met de gemeente Ooststellingwerf, haar plannen voor de herontwikkeling van het winkelgebied in Oosterwolde. Ooststellingwerf zette de kaders neer in het Masterplan 'Oosterwolde Centrum – Venekoten Noord'. Een onderdeel hiervan is door de lokale projectontwikkelaar opgepakt en uitgewerkt in een uitvoeringsplan.

Wat is het plan?
Op de plek waar nu de Scapino zit komt een nieuw pand met een Lidl van 2.300 m2 met daarboven 44 (zorg) appartementen. Op de voormalige plek van de Poiesz in het centrum komen de Scapino en de Action.

Daarnaast wordt aan een plan gewerkt voor de herinrichting van het Brugkampwegparkeerterrein (parkeerterrein bij de huidige Lidl). Hierover volgen gesprekken met omwonenden en winkeliers.

De projectontwikkelaar zorgt voor de locatieontwikkeling en de commerciële en vastgoedonderdelen van de plannen. De gemeente Ooststellingwerf faciliteert en maakt de ontwikkelingen mogelijk. Zij is verantwoordelijk voor de herinrichting van de openbare ruimte, zoals de infrastructuur en het parkeerterrein.

Gastvrij
Barry Veenstra van De Compagnon BV is trots dat hij de plannen nu kan delen. "Met de herontwikkeling willen we een prettig en gastvrij winkelgebied creëren. Oosterwolde krijgt er een krachtige economische motor bij. Met als uiteindelijk resultaat: een bovenregionale uitstraling en meer bezoekers. Zowel grote als kleine winkeliers hebben elkaar nodig om meer traffic te genereren. Met dit uitvoeringsplan willen we daar een grote bijdrage aan leveren."

Stevige impuls
Wethouder Sierd de Boer is erg enthousiast over de plannen. "Als gemeente zetten we de kaders en dit wordt vervolgens ook nog eens lokaal opgepakt, geweldig. De plannen maken Oosterwolde centrum toekomstbestendig en passen uitstekend bij de ideeën voor een compact kernwinkelgebied. Het kan een mooi vliegwieleffect zijn; een centrum met bovenregionale uitstraling. Niet alleen aantrekkelijk voor inwoners binnen de gemeente, maar ook daarbuiten. Daarnaast geeft het een stevige impuls voor de werkgelegenheid. De leegstand van de oude Poiesz-locatie wordt hiermee ook opgelost, dit was een belangrijke voorwaarde voor ons."

Voor de ontwikkeling van de Scapino-locatie wordt een bestemmingsplanprocedure gestart. Dit bestemmingsplan moet door de gemeenteraad worden vastgesteld. Naar verwachting verhuizen de eerste winkeliers, Action en de Scapino, eind 2017 naar hun nieuwe locatie. Hier zit al een detailhandelsbestemming op.

De Compagnon B.V. en de gemeente hielden dezelfde dag een inloopbijeenkomst voor omwonenden van de Scapino-locatie. "Ook hier vielen de plannen in de smaak", aldus wethouder de Boer.

Bekijk hier en hier de tekeningen van de plannen op de plek van de Scapino in Oosterwolde.

(foto: gemeente Ooststellingwerf)