koopstroomonderzoek

Dronten - De gemeente Dronten heeft een onderzoek uitgezet naar de koopstromen. Samen met de winkeliers zet de gemeente zich in voor een aantrekkelijke en vitale winkelgebieden in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. Samen met inwoners, ondernemers en vastgoedeigenaren worden actieplannen opgesteld voor vitale centra. Om dit zo goed mogelijk te doen, is periodiek onderzoek naar koopgedrag van groot belang.

"De detailhandel is de afgelopen jaren veranderd", stelt het onderzoeksbureau. "Waar het online winkelen een sterke groei heeft doorgemaakt, is in winkelstraten vaker leegstand zichtbaar en veranderen winkels in bijvoorbeeld horeca of woningen."

Het onderzoek brengt in beeld waar inwoners boodschappen doen, winkelen en doelgerichte aankopen doen en hoe tevreden men is over de verschillende aankooplocaties. Deze informatie brengt het functioneren en de aantrekkelijkheid van winkelgebieden in beeld en helpt daarmee gemeente Dronten bij het versterken en verbeteren van winkelvoorzieningen. Voor het onderzoek dat door onderzoeksbureau I&O Research uitgevoerd in meer dan 60 gemeenten in Oost-Nederland, heeft ook gemeente Dronten zich aangemeld.

Deelnemers gezocht
In november is het veldwerk gestart. Daarbij worden inwoners uit de gemeente uitgenodigd voor deelname aan het onderzoek. Aangeschreven huishoudens zijn willekeurig geselecteerd. Deelnemen kan door online een vragenlijst in te vullen. Inwoners die geen brief krijgen, maar wel graag willen meedoen kunnen de vragenlijst invullen via www.startvragenlijst.nl/koopgedrag. Onder alle deelnemers van het onderzoek worden 50 cadeaubonnen van €25 verloot.

Privacy gewaarborgd
De privacy van deelnemers is gewaarborgd in overeenstemming met de nieuwe privacywetgeving (AVG). Antwoorden van deelnemers zijn niet gekoppeld aan hun woonadres en worden uitsluitend gebruikt voor het Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2019.

Meer informatie
Voor meer informatie over het onderzoek is er de website www.kso2019.nl.

(foto: gemeente Dronten)