juwelier jeroen luth

Hasselt - Juwelier Jeroen Luth bestaat tien jaar en dat wordt gevierd. De winkel ziet er net wat feestelijker uit, de klanten kunnen de komende periode op een leuke traktatie rekenen. Alle reden dus om eens binnen te stappen bij deze juwelier, die na zijn opleiding internationale handel en groothandel met een voorliefde voor sieraden het juweliersvak in rolde. De passie groeide en monde uit in een eigen winkel. Met genoegen kijkt Jeroen Luth terug op tien bevlogen jaren, zowel zakelijk als privé.

Als 22-jarige vrijgezel nam Jeroen Luth tien jaar geleden de juwelierswinkel van Stutvoet over. Een jaar later kreeg hij verkering met Renate, die al snel iedere zaterdag in de winkel te vinden was. "Ze wilde op zaterdag graag leuke dingen doen, maar dat zat er natuurlijk niet in. Dit was het beste alternatief." Ruim zes jaar geleden werd hun dochter geboren. Renate besloot haar baan op te zeggen om volledig in de winkel mee te gaan draaien. In het begin naast Grietje, lokaal een bekend gezicht en altijd heel belangrijk voor de winkel geweest. Inmiddels is zij met pensioen, kregen Jeroen en Renate een zoon en runnen zij al weer tien jaar met veel plezier de juwelierswinkel.

Ook zakelijk gaat het Juwelier Jeroen Luth goed, alhoewel ook hij zijn verwachtingen onder druk van de financiële crisis heeft moeten bijstellen. "De eerste twee jaar kon het niet op, maar in 2008 gingen de goudkoersen omhoog en werd alles op dat vlak duurder. Klanten kozen steeds vaker voor zilver, wat onze omzet vanaf 2010 toch ook onder druk zette. Gelukkig zijn de ergste perikelen nu voorbij en krabbelen we weer de goede kant op." Dat Jeroen nu tien jaar lang iedere ochtend de deur van zijn juwelierswinkel heeft kunnen openen, dankt hij natuurlijk aan alle klanten uit Hasselt en omliggende plaatsen die dankzij de goede service terug blijven komen.

Bij Juwelier Jeroen Luth vindt jong en oud de mooiste sieraden, horloges, klokken en meer. Ook voor reparaties en batterijtjes ben je hier aan het juiste adres. "We doen alles in eigen beheer, dat is onze kracht. Dat geldt ook voor ons brede assortiment, van ringetjes met lieveheersbeestjes voor de kleintjes tot klassieke bloedkoralen die vooral bij de wat oudere generatie in de smaak vallen." Met de jubileumuitingen, vormgegeven door MOOI graphic studio, is het nu natuurlijk extra feestelijk in de winkel. Bovendien gaat iedere aankoop gepaard met een zoete giveaway van Het Suikerhoekje. Als klap op de vuurpijl ontvangt iedere klant bij besteding vanaf 25 euro een waardecheque ter waarde van twintig procent van de aankoopprijs. Kom dus zeker even langs!

Juwelier Jeroen Luth is van dinsdag t/m donderdag: 09.30 - 12.30 en 13.30 - 18.00 uur geopend, vrijdag van 09.30 - 12.30 en 13.30 - 20.30 uur en op zaterdag, van 09.30 - 16.30 uur. De winkel is gevestigd aan de Hoogstraat 25 in Hasselt en bereikbaar via (038) 477 15 89. Kijk voor meer informatie op www.juwelierjeroenluth.nl of op de Facebookpagina.

(foto: Astrid Mensink)